Citroen meringue taartje

deeg

35 gram boter

30 gram suiker

snufje bakpoeder

1/2 dl melk

1/2 ei

10 gram nootjes

60 gram bloem

snufje zout

 

Klop de boter luchtig.

Roer de suiker en het bakpoeder erdoor.

Klop het ei, de fijngemalen nootjes en de melk erdoor.

Kneed het met de bloem en het zout tot een vast deeg.

Rol het deeg uit en verdeel het over de ingevette bakvormpjes.

 

citroenvulling

25 gram citroensap

30 gram suiker

1/2 ei

12 gram eidooier

40 gram slagroom

4 gram banketbakkersroompoeder

 

Meng alle ingredienten voor de citroenvulling met een garde.

Verdeel de citroenvulling over de deegvormpjes en bak de taartjes 20 minuten op 150 C.

 

schuim

100 gram suiker

50 gram eiwit

 

Sla het eiwit au-bain-marie stijf tot 60 C.

Haal het eiwit van het vuur af en blijf kloppen tot het koud is.

Spuit met een spuitzak met een rond spuitmondje in een spiraal op de afgekoelde taartjes.

Brand af met een brander en garneer met een aalbesje.

koop een verfafbrander bij de doe-het-zelf-zaak, veel goedkoper dan een brander bij een kookwinkel en met hetzelfde effect.

 

Citroen taartje 1Citroen taartje 2Citroen taartje 3Citroen taartje 4Citroen taartje 5Citroen taartje 6Citroen taartje 7

Recepttype