Chocoladetorentje met florentijntjes

chocolademousse

100 gram bittere chocolade

1 eetlepel amaretto

10 gram ongezouten roomboter

30 gram eidooier

40 gram eiwit

1/2 dl slagroom

40 gram poedersuiker

 

Chocolade au-bain-marie smelten.

Van het vuur af boter erdoor.

Eidooier in 3 minuten dik en romig kloppen en door de gesmolten chocolade spatelen.

Slagroom met amaretto stijfslaan en door de chocolade spatelen.

Eiwitten met suiker stijfslaan en door chocolade spatelen.

Mousse 2 uur op laten stijven in koelkast.

 

florentijntjes

1 eiwit

50 gr poedersuiker

130 gr geschaafde amandelen

 

Meng alle ingredienten met elkaar. Vet een vel bakpapier in met olie. Leg hoopjes deeg op het bakpapier. Doop een vork in water en druk het bergje zo dun mogelijk uit, tot ongeveer 4 cm doorsnede. Bak op 150 C in 12 minuten goudbruin.

 

Bouw het chocoladetorentje op met 2 florentijntjes met daartussen chocolademousse.

laat de florentijntjes echt goed bruin worden, anders zijn ze niet knapperig.

 

Chocoladtorentje 1Chocoladtorentje 2Chocoladtorentje 3Chocoladtorentje 4

Recepttype