chocolademousse
100 gram bittere chocolade
1 eetlepel amaretto
10 gram ongezouten roomboter
30 gram eidooier
40 gram eiwit
1/2 dl slagroom
40 gram poedersuiker
Chocolade au-bain-marie smelten.
Van het vuur af boter erdoor.
Eidooier in 3 minuten dik en romig kloppen en door de gesmolten chocolade spatelen.
Slagroom met amaretto stijfslaan en door de chocolade spatelen.
Eiwitten met suiker stijfslaan en door chocolade spatelen.
Mousse 2 uur op laten stijven in koelkast.
florentijntjes
1 eiwit
50 gr poedersuiker
130 gr geschaafde amandelen
Meng alle ingredienten met elkaar. Vet een vel bakpapier in met olie. Leg hoopjes deeg op het bakpapier. Doop een vork in water en druk het bergje zo dun mogelijk uit, tot ongeveer 4 cm doorsnede. Bak op 150 C in 12 minuten goudbruin.
Bouw het chocoladetorentje op met 2 florentijntjes met daartussen chocolademousse.
laat de florentijntjes echt goed bruin worden, anders zijn ze niet knapperig.