mosterd-dille-saus
1/2 eetlepel grove mosterd
1/2 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel creme fraiche
dille
peper en zout
Meng de mosterd goed met de bruine suiker.
Meng er daarna de creme fraiche, wat peper en zout en de dille door.
boekweitblini’s
1 dl melk
2 gram gedroogde gist
snufje suiker
15 gram bloem
35 gram boekweit
1 ei, gesplitst
2 gram boter, gesmolten
Melk op laag vuur verwarmen.
Van het vuur af gist en suiker toevoegen.
Bloem en boekweit zeven.
De eidooier en de melk toevoegen.
Gladroeren en uur laten rijzen met schone theedoek erover op warme plek.
Gesmolten boter en peper en zout toevoegen.
Eiwit stijf slaan en erdoor spatelen.
Bak mooie ronde blini’s van 3 a 4 cm doorsnede.
200 gram gerookte zalmfilet
Leg een dotje mosterd-dille-saus op de boekweitblini.
Beleg met 20 gram gerookte zalmfilet.
garneer met zwarte viseitjes, lekker èn mooi om te zien