Boekweitblini met zalm en mosterd-dille-saus

mosterd-dille-saus

1/2 eetlepel grove mosterd

1/2 eetlepel bruine suiker

1 eetlepel creme fraiche

dille

peper en zout

 

Meng de mosterd goed met de bruine suiker.

Meng er daarna de creme fraiche, wat peper en zout en de dille door.

 

boekweitblini’s

1 dl melk

2 gram gedroogde gist

snufje suiker

15 gram bloem

35 gram boekweit

1 ei, gesplitst

2 gram boter, gesmolten

 

Melk op laag vuur verwarmen.

Van het vuur af gist en suiker toevoegen.

Bloem en boekweit zeven.

De eidooier en de melk toevoegen.

Gladroeren en uur laten rijzen met schone theedoek erover op warme plek.

Gesmolten boter en peper en zout toevoegen.

Eiwit stijf slaan en erdoor spatelen.

Bak mooie ronde blini’s van 3 a 4 cm doorsnede.

 

200 gram gerookte zalmfilet

 

Leg een dotje mosterd-dille-saus op de boekweitblini.

Beleg met 20 gram gerookte zalmfilet.

garneer met zwarte viseitjes, lekker èn mooi om te zien

 

Boekweiblini 1Boekweiblini 2Boekweiblini 3Boekweiblini 4Boekweiblini 5Boekweiblini 6

Recepttype